Behandeling van water

Uncategorized

Openbare drinkwatersystemen maken gebruik van verschillende waterbehandelingstechnieken om hun gemeenschappen van schoon drinkwater te voorzien. Coagulatie, flocculatie, sedimentatie, filtratie en desinfectie zijn standaard waterbehandelings processen die worden gebruikt in openbare watersystemen.

stappen voor het behandelen van water

Coagulatie

De eerste fase van de waterbehandeling is vaak coagulatie. Tijdens de coagulatie worden positief geladen chemicaliën aan het water toegevoegd. De positieve richting balanceert de negatieve lading van vuil en andere opgeloste deeltjes in het water. Wanneer dit gebeurt, hechten de deeltjes en chemicaliën zich aan elkaar om iets grotere deeltjes te creëren. In deze stap omvatten veel voorkomende stoffen bepaalde zouten, aluminium of ijzer.

uitvlokking

Coagulatie wordt gevolgd door flocculatie. Water wordt voorzichtig gemengd om grotere, zwaardere deeltjes te genereren die bekend staan ​​als vlokken door flocculatie. Waterzuiveringsinstallaties voegen tijdens deze fase vaak extra chemicaliën toe om de vlokken te helpen vormen.

Afzetting

Waterzuiveringsinstallaties gebruiken sedimentatie als een van hun processen voor het scheiden van deeltjes uit water. Omdat vlokken zwaarder zijn dan water, zinken ze bij sedimentatie naar de bodem van het water.

Filtratie

Het schone water bovenop wordt gefilterd om andere vaste stoffen uit het water te verwijderen nadat de vlokken naar de bodem van de tank zijn gezonken. Het zuivere water gaat tijdens de filtratie door filters die zijn gemaakt van verschillende materialen met meerdere poriegroottes (zoals zand, grind en houtskool). Deze filters verwijderen ziektekiemen en opgeloste verontreinigingen zoals stof, chemicaliën, parasieten, bacteriën en virussen. Actieve koolfilters elimineren ook slechte geuren.

Naast of in plaats van conventionele filtratie, kunnen waterbehandelingsinstallaties een benadering gebruiken die bekend staat als ultrafiltratie. Tijdens ultrafiltratie passeert water een filtermembraan met microscopisch kleine poriën. Dit filter laat alleen water en andere kleine moleculen door (zoals zouten en kleine, geladen moleculen).

Omgekeerde osmose is een andere filtratietechniek die extra onzuiverheden uit water haalt. Bij het bereiden van het externe symbool van gerecycled water (ook bekend als hergebruikt water) of zout water om te drinken, gebruiken waterzuiveringsinstallaties vaak omgekeerde osmose.

desinfectie

Waterbehandelingsfaciliteiten kunnen een of meer chemische ontsmettingsmiddelen toevoegen na het filteren van het water om eventuele aanhoudende parasieten, bacteriën of virussen te elimineren. Waterbehandelingsfaciliteiten zorgen ervoor dat het water lage concentraties van het chemische desinfectiemiddel heeft voordat het de faciliteit verlaat om het water veilig te houden als het naar woningen en commerciële instellingen gaat. Het resterende desinfectiemiddel verwijdert bacteriën in de leidingen die van de waterzuiveringsinstallatie naar uw kraan lopen.

Waterdesinfectie door ultraviolet (UV) licht of ozon is een andere optie die waterzuiveringsinstallaties hebben naast of in plaats van het toevoegen van chloor, chlooramine of chloordioxide. In de zuiveringsinstallatie vernietigen UV-licht en ozon effectief bacteriën in het water. Toch werken deze desinfectietechnieken niet meer als het water door de leidingen stroomt om je kraan te bereiken.

De manier waarop elke gemeenschap haar water behandelt, varieert.

Afhankelijk van de waterkwaliteit die de zuiveringsinstallatie binnenkomt, kan water in verschillende gemeenschappen anders worden behandeld. Meestal is oppervlaktewater of grondwater het water dat de zuiveringsinstallatie binnenkomt. Omdat meren, rivieren en beken meer sediment, bacteriën, verontreinigende stoffen en toxines bevatten dan grondwater, heeft oppervlaktewater vaak meer behandeling en filtratie nodig.

 

Bepaalde stoffen (zoals nitraten), radionucliden (kleine radioactieve deeltjes) of vergiften kunnen aanwezig zijn in sommige watersystemen (zoals die gemaakt door cyanobacteriën). Waterbehandeling kan ook gespecialiseerde technieken omvatten om bepaalde onzuiverheden te verminderen of te verwijderen. Bezoek het externe symbool van de EPA voor grondwater en drinkwater voor meer informatie.

Categorieën :

Uncategorized

Deel dit :

recente berichten

Heeft u een vraag?