4 manieren om je water schoon te maken

Uncategorized

Voor consumptie is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het water schoon of behandeld is. Er worden tegenwoordig veel verschillende waterzuiveringstechnieken gebruikt en elke methode heeft voor- en nadelen. Omgekeerde osmose is op de lange termijn de beste keuze. Echter, het filteren van fundamentele watertaken zoals het verwijderen van sediment en chloor. Omgekeerde osmose-systemen zijn onze belangrijkste focus bij Schultz Soft Water, omdat ze veel sneller en met minder energie water produceren dan bij distillatie.

Er zijn vier manieren om water te zuiveren, dus het is veilig om te consumeren wanneer omgekeerde osmose geen optie is.

Kokend

De goedkoopste en veiligste manier om water te zuiveren is door het te koken. Uw water kan verontreinigd raken door de distributiemethoden of waterbronnen. Zo zijn parasieten en bacteriën misschien niet zichtbaar met het blote oog, maar kunnen de gevolgen dodelijk zijn.

Schoon water moet bij het gebruik van deze benadering tot een rollende kook worden verwarmd en gedurende één tot drie minuten worden gehandhaafd. Inwoners op grote hoogte zouden hun water vaker moeten koken dan mensen die op lagere hoogten wonen. Alvorens te drinken, moet gekookt water worden afgedekt en afgekoeld. Laat de chemicaliën bezinken voordat u zuiver water voor gebruik uit bronwater filtert.

filtratie

Een van de meest efficiënte methoden om chemicaliën uit water te verwijderen, is filteren, vooral wanneer de juiste multimediafilters worden gebruikt. Deze procedure zuivert water en maakt het geschikt voor consumptie door mensen met behulp van chemische en fysische methoden. Met een snelle en gemakkelijke procedure verwijdert filtratie belangrijke chemicaliën en kleine, schadelijke verontreinigende stoffen die ziekten veroorzaken. Het is een van de meest efficiënte technologieën voor het zuiveren van water, omdat het een chemisch absorptieproces gebruikt om onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Men denkt dat filtratie succesvoller is dan omgekeerde osmose bij de selectieve verwijdering van veel kleinere moleculen zoals chloor en pesticiden. Filteren vereist niet zoveel energie als omgekeerde osmose, en destillatie draagt ​​bij aan de lagere kosten. Omdat er tijdens het filtratieproces minimaal water verloren gaat, is het een kosteneffectieve waterzuiveringsmethode.

distillatie

Warmte wordt gebruikt in het waterzuiveringsproces dat bekend staat als destillatie om zuiver water in de vorm van damp te verzamelen. Het wetenschappelijke feit dat water een lager kookpunt heeft dan andere verontreinigende stoffen en ziekteverwekkende componenten in water, maakt deze benadering nuttig. Wanneer het water het kookpunt bereikt, wordt het blootgesteld aan een warmtebron. Eenmaal het kookpunt bereikt, wordt het daar bewaard totdat het verdampt. Om af te koelen wordt deze damp naar een condensor gestuurd. Stoom wordt bij afkoeling weer omgezet in zuiver, drinkbaar vloeibaar water. Andere materialen met een hoger kookpunt blijven als sediment achter in de container.

Deze techniek wordt bereikt om bacteriën, ziektekiemen, zouten en andere zware metalen, waaronder lood, kwik en arseen, te verwijderen. Destillatie is perfect voor mensen die toegang hebben tot onbehandeld, ongekookt water. Er zijn voor- en nadelen aan deze aanpak. De langdurige aard van de waterzuiveringsprocedure is een opmerkelijk nadeel. Daarnaast is een warmtebron nodig om de zuivering te laten functioneren. Hoewel er goedkope energiebronnen ontstaan, is distillatie nog steeds een dure waterzuiveringsmethode. Het werkt het beste (en is het minst duur) bij het zuiveren van kleine hoeveelheden water.

Chlorering

Vele jaren geleden werd chloor, een krachtige chemische stof, gebruikt om water voor huishoudelijk gebruik te behandelen. Chloor is een krachtige waterzuiveringstechniek die ziekteverwekkers zoals parasieten en bacteriën in leiding- of grondwater effectief verwijdert. Chloor is een goedkoop en efficiënt waterzuiveringsproduct dat gemakkelijk verkrijgbaar is. Voorzichtigheid is geboden bij het behandelen van drinkwater met chloortabletten of vloeistof. Voor gebruik van dit product dienen patiënten met schildklierproblemen bijvoorbeeld een arts te raadplegen. Chloortabletten moeten altijd in heet water worden gebruikt, omdat ze het beste oplossen in water van minimaal 21 graden Celsius. Tabletten met chloor elimineren alle bacteriën, waardoor uw water schoon en veilig is.

Schultz Soft Water is uw beste hulpbron voor advies over de beste waterzuiveringstechnieken en gepersonaliseerde oplossingen voor uw waterzuiveringsbehoeften als u op zoek bent naar de beste manieren om uw water te behandelen. De beste oplossing is omgekeerde osmose en filteren is goed voor basiswatertaken zoals het verwijderen van chloor en sediment. Omgekeerde osmose verwijdert verontreinigingen over een breder bereik.

Categorieën :

Uncategorized

Deel dit :

recente berichten

Heeft u een vraag?