Drinkwater regelgeving

Normen en beperkingen voor een verscheidenheid aan verontreinigingen in openbaar drinkwater zijn vastgesteld door de U.S. Environmental Protection Agency (EPA). Lees het onderstaande materiaal voor meer informatie over de drinkwatervereisten van de EPA.

De Waterkwaliteitswet

Om de veiligheid van ons drinkwater te garanderen, keurde het congres in 1974 het Safe Drinking Water Actexternal-symbool (SDWA) goed, met updates in 1986 en 1996 Volgens de SDWA is de EPA verantwoordelijk voor het vaststellen van kwaliteitsnormen voor drinkwater en voor het toezicht op de staten, lokale overheden en waterleveranciers die verantwoordelijk zijn voor de handhaving van die normen. Ongeveer 90 specifieke externe verontreinigingen in openbaar drinkwater moeten volgens de SDWA worden behandeld.

Primaire drinkwatervoorschriften van de Verenigde Staten

Watersystemen in de Verenigde Staten moeten voldoen aan de National Primary Drinking Water Regulations. Deze set van regels is bedoeld om verontreinigingen in drinkwater tot een minimum te beperken om de volksgezondheid te behouden.

Secundaire drinkwaternormen in de Verenigde Staten

National Secondary Drinking Water Regulations (NSDWR) zijn richtlijnen voor openbare watersystemen om drinkwater te beheren voor zorgen zoals smaak, kleur en een geur die dat niet zijn direct verband houden met de volksgezondheid. Het externe symbool van de waterkwaliteitsnormen voor de 15 vermelde verontreinigingen is niet verplicht voor watersystemen. Deze verontreinigingen, ook al zijn ze niet schadelijk voor de volksgezondheid, kunnen ervoor zorgen dat water er wazig of getint uitziet of vreselijk smaakt of ruikt als ze in het water zitten in hoeveelheden die groter zijn dan de vereisten.

Verontreinigende stoffen die niet onder controle van de overheid staan

Externe pictogrammen voor niet-gereguleerde verontreinigingen die in de toekomst mogelijk moeten worden gereguleerd, moeten worden benoemd in overeenstemming met het SDWA-proces. De afgelopen vijf jaar is EPA verplicht een lijst met verontreinigende stoffen te publiceren – bekend als de ‘Container Candidate List’ of CCL – en te beslissen of er ten minste vijf of meer van deze stoffen moeten worden gereguleerd.

Centrum voor informatie over de beveiliging van openbare watervoorzieningen (CWAIC)

Informatie over de waterkwaliteit van de rivieren, beken en meren van Montana is hier te vinden als onderdeel van het lopende waterkwaliteitsbeoordelingsprogramma van de staat. Met behulp van landelijke monitoringgegevens van de waterkwaliteit zijn deze evaluaties tot stand gekomen. Naast Montana’s Water Quality Reports en de List of Impaired Surface Waters, biedt het Clean Water Act Information Center online zoek- en kaartmogelijkheden.

Categorieën :

Deel dit :

recente berichten

Heeft u een vraag?