Nieuwe wet voor modellenbureaus in New York

Blog

Als je jonger bent dan 18 jaar en model bent in New York is er een nieuwe staatswet getekend door de gouverneur om modellen te beschermen tegen uitbuiting. Alle modellenbureaus in New York zullen de nieuwe wet moeten volgen. Staatssenatoren Jeffery D Klein, Diane Savino en afgevaardigde Steven Otis stelden deze wet voor, die nu in de staat New York van kracht is. Het wordt gezien als gevaarlijk goed nieuws voor jonge modellen.

Verandering als gevolg van de nieuwe wet

Dit wetsvoorstel probeert de arbeidsomstandigheden van modellen, zoals robin holzken, in de modellenindustrie te verbeteren en het gebruik van minderjarige modellen op de catwalk te beperken. Deze wet breidt de reeds bestaande arbeidswetgeving voor minderjarigen in het acteren, dansen en beroepsmusici in de staat New York uit tot modellen in de mode-industrie.

De belangrijkste punten van de nieuwe wet staan hieronder:

  • Modellenbureaus in New York moeten ervoor zorgen dat modellen op een schoolavond niet van 22.00 tot 5.00 uur in de nacht mogen werken. Al het werk moet vroeg of voor de afgesproken tijd klaar zijn.
  • Op een niet-schoolavond mogen modellen niet werken van 12:30 tot 5:00 uur.
  • Een volwassen voogd of ouder moet te allen tijde in de kamer of locatie aanwezig zijn bij een model dat jonger is dan 16 jaar.
  • Een kinderverpleegkundige moet tijdens de shoot of het evenement te allen tijde aanwezig of bereikbaar zijn.
  • Mensen die jonge modellen inhuren, moeten modellen toestaan hun huiswerk te maken en tijdens de shoot tijd reserveren om het huiswerk af te maken.
  • Een volwassene die ook de voogd of ouder is, moet van tevoren over alle details van het schema van het model beschikken.

Hoe zit het met de Fashion Week in New York?

Het uiterlijk van de New York Fashion Week zou door deze regelgeving wel eens een radicale facelift kunnen krijgen. Veel ontwerpers en modellenbureaus in New York zullen waarschijnlijk worden ontmoedigd om extreem jonge modellen in hun shows te gebruiken vanwege deze eis van de wet. Modellenbureaus in New York huren modellen gewoonlijk in als onafhankelijke contractanten, wat betekent dat zij niet de wettelijke bescherming van een traditionele werknemer genieten, en deze wet probeert dat criterium te veranderen.

Steeds meer jonge modellen

Hoewel er het afgelopen jaar een trend is geweest om meer doorgewinterde modellen (d.w.z. modellen van begin 20) aan te stellen na kritiek op de modellenindustrie in de afgelopen jaren, is het normaal dat de meeste modellen hun carrière ruim onder de leeftijd van 18 jaar beginnen. De Council of Fashion Designers of America (CFDA) probeert de leeftijd van 16 jaar vast te stellen als minimumleeftijd voor catwalkmodellen.

Wet voor kinderartiesten

Het ministerie van Arbeid zal veel van zijn wetgeving inzake kinderartiesten moeten aanpassen aan de modellenindustrie, maar de veranderingen kunnen de moeite waard zijn. In richtsnoeren voor ontwerpers die de gevolgen van de wet beginnen te verwerken, merkte mevrouw Feradi op dat modellenbureaus in New York modellen onder de 18 jaar zullen vermijden om boetes en vergoedingen te vermijden.

De nieuwe wetten introduceren nieuw papierwerk, toezicht op modellen onder de 18 jaar en hun voogden, waardoor de kosten van het bedrijf stijgen en ze proberen deze nieuwe kosten te vermijden door gewoon modellen boven de 18 in te huren. Bovendien kunnen de eisen meerdere vormen van papierwerk omvatten om de tewerkstelling van minderjarige modellen te registreren en hun uren te controleren.

Categorieën :

Blog

Deel dit :

recente berichten

Heeft u een vraag?